Wijnavonden

blogfotowijnavond

Vorig jaar ben ik (Marjan) begonnen aan de Academie voor Gastronomie, Gastronoom – Sommelier WSET level 2.
Omdat ik in 2012 vrij plotseling de horeca in gerold ben, leek me dit een mooie uitdaging. Het is een brede opleiding met kennis over smaak, wijn en andere dranken maar ook wijn/spijs.

4 gangen diner

 

Tijd voor iets anders

Elke maand hadden wij een wisselend maandgerecht. Maar het is tijd voor iets anders.
Ik doe de opleiding Gastronoom-Sommelier WSET level 3.
Een enorme uitdaging! Maar zeker een nieuwe passie die ik ontdekt heb.En wat is er dan leuker om een deel hiervan in praktijk te brengen.
Oh en dan is er zoveel leuks te bedenken!

 

We beginnen met een vier gangen diner

Dit deden we eigenlijk nooit. We vonden menu's eigenlijk nooit zo leuk om te doen.
Maar nu is het wel even iets anders. Bij ieder gerecht een mooie combinatie bedenken met wijn en bier.
Zo leuk! Op een middag verschillende wijnen en bieren proeven en kijken wat het beste past.
Het mooie is dat hier hele verassende dingen uit kunnen komen. Ik begin met het maken van een smaakprofiel van het gerecht en van de dranken.
Vaak kan je dan al een beetje inschatten welke combinatie het gaat worden. Bij het nagerecht werd ik duidelijk verrast! Juist het andere past precies bij ons chocolade dessert!
Wat een mooi vak hebben wij toch!


Nu is het zo ver

Na al die leuke voorbereidingen staat ons vier gangen diner op de kaart!
Best wel een beetje spannend!
En ben enorm benieuwd hoe de gasten het vinden! Inmiddels zijn we al weer bezig met de voorbereidingen van het vier gangen diner van het tweede kwartaal want we gaan ieder kwartaal er weer iets moois van maken!

Maandgerecht februari

 Onze kaart.

fotosukade

Wij hebben een zeer gevarieerde kaart. Zo is er een vaste kaart met gerechten die het hele jaar op de menukaart staan. 
Ook is er een seizoenskaart. Deze verandert per seizoen.
Maar ook hebben we een maandgerecht.

 

Maandgerecht.

Deze maand hebben wij gekozen voor sukade.
Dit is een stukje vlees wat u echt even moet proeven! Het is super zacht en mals. Wij garen de sukade met verschillende kruiden, minimaal 14 uur lang op 80 graden.
Hierdoor krijgt de sukade een heerlijke smaak. maar ook het vocht dat vrij komt bij het bereiden is een heerlijke basis voor onze rode wijnjus.


De Herreford

Wij vinden het belangrijk om goed vlees te serveren. Wij kiezen dus voor duurzaam vlees.
De sukade is van de Herreford rund die zorgvuldig wordt uitgezocht door uw slager Gerald Huft.
Deze runderen lopen vrij rond in de natuur nabij Balkbrug.
Nog een leuk weetje, de sukade komt uit de schouder en kenmerkt zich door het peesje die er doorheen loopt.
Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Na bereiding is het peesje vrijwel net zo zacht als het vlees zelf. 

Welk maandgerecht zou u graag op de kaart wilen zien?
Plaats uw reactie hieronder.

Tijd voor wild.

wild Hof van Oldeberkoop

Het is er weer tijd voor, wild eten.. En nee niet tijdens een diner luide muziek draaien en op de tafels gaan staan dansen, maar wild-zwijn, ree, fazant, haas noem maar op.

Begin van onze Blog

Hof van Oldeberkoop

Waarom een blog

Hier is hij dan... Het begin van onze blog.
Het lijkt ons leuk dat jullie ons en ons restaurant iets beter leren kennen. We zullen dan ook blogs gaan schrijven over verschillende onderwerpen. 

ONS RESTAURANT

Nu eerst even iets over een veel gestelde vraag.
“Wat voor restaurant hebben jullie?” 

Openingstijden

  • Op donderdag 16 november zijn wij gesloten.
  • Woensdag, Donderdag en Vrijdag van 17:00 tot na diner ( keuken dicht om 21:00 )
  • Zaterdag en Zondag van 16:00 tot na diner  (keuken dicht om 21.00u)
  • Maandag en Dinsdag  zijn wij gesloten.

Wilt u zeker zijn van een tafel? 
Dan raden wij u aan te reserveren via 0516-451490.

Of reserveer via whatsapp 0612096762 vermeld uw naam, datum en tijdstip. U krijgt dan zo snelmogelijk reactie. 

.