Tijd voor wild.

wild Hof van Oldeberkoop

Het is er weer tijd voor, wild eten.. En nee niet tijdens een diner luide muziek draaien en op de tafels gaan staan dansen, maar wild-zwijn, ree, fazant, haas noem maar op.

Veel mensen denken bij wild aan zware smaken en dat je er echt van moet houden. Nu is wild wel iets dat je moet liggen, als je er echt niet van houdt of als de smaken te sterk zijn, kun je beter iets anders nemen. Maar het is echt de moeite waard om dit met een passende wijn of bier eens te gaan proeven.

Mijn ervaring met wild.

Mijn ervaring met wild begint bij een bedrijf dat Dorhout Mees heet en in de Flevopolder ligt (Biddinghuizen).
Hier staat het hele jaar door wild op de kaart. Een koelcel aan de buitenkant van het pand ligt elke dag weer vol met de mooiste exemplaren wild, ree, haas, duif noem maar op.
In een aparte ruimte gingen we dan vaak aan de slag om het wild pan klaar te maken. Veel bedrijven krijgen het wild schoon binnen, wij bij het Hof net zo, maar bij Dorhout Mees konden we nog leren hoe we een haas of duif schoonmaakten en hoe je een ree netjes uitbeent. Ik zal u de details besparen :)

Wild op onze kaart.

Wij hebben elk jaar hazenpeper op de kaart in het wild seizoen, dit is een erg toegankelijke smaak en zal niet te erg naar wild smaken. De hazenpeper maken wij op smaak met o.a La Trappe bockbier en binden hem af met ontbijtkoek.

Dit jaar leek het ons leuk om de ervaren maar ook de beginnende wild eter iets te geven waar hij blij van wordt.
Het is ons wildkwintet geworden. Een mooi groot bord met daarop, een kotelet van wild-zwijn, een saucijs van fazant, hazenpeper, een herten biefstukje en een huisgemaakt kroketje van wild-zwijn.
Veel verschillende stukjes vlees en manieren van bereiden.
Heerlijk met onze rode huiswijn of een bockbier van La Trappe.

Toch eens proberen? De hele maand december staat hij nog bij ons op de kaart.

Wat voor stukje wild vind u het lekkerst?

Tot ziens op het Hof!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Openingstijden

  • Tot en met 27 augustus AANGEPASTE openings tijden, Elke dag geopend vanaf 11:00 ( openstal periode)
  • Woensdag, Donderdag en Vrijdag van 17:00 tot na diner ( keuken dicht om 21:00 )
  • Zaterdag en Zondag van 12:00 tot na diner  (keuken dicht om 21.00u)
  • Maandag en Dinsdag  zijn wij gesloten.

Wilt u zeker zijn van een tafel? 
Dan raden wij u aan te reserveren via 0516-451490.

Of reserveer via whatsapp 0612096762 vermeld uw naam, datum en tijdstip. U krijgt dan zo snelmogelijk reactie. 

Download onze app

Wij hebben een Hof van Oldeberkoop App!
Altijd op de hoogte blijven van acties, evenementen, nieuwe kaart etc? installeer dan nu de Hof van Oldeberkoop App.
Zet hem snel op je telefoon! Voor iPhone zoek je in de app store, voor android klik hier